Operakaland

2013.10.20 15:37

Iskolánk 4. és 5. osztálya, valamint egy szakiskolai csoport – kihasználva a Magyar Állami Operaház kínálta lehetőséget – 2013. október 9-én az Erkel Színházban megtekintette a Háry János című előadást.
Az „OperaKaland” a magyar közoktatás eddigi legnagyobb rendezvénye, melynek keretei között az előző tanév végén iskolánk összes tanulója járt már az Erkel Színházban.
Idén azért döntöttünk az előbb felsorolt évfolyamok mellett, mert az ő tanulmányaikhoz kapcsolódik közvetlenül Háry János története.
Több mint 100 tanulónkkal indultunk október 9-én Budapestre. Az Operaház a jelképes jegyárak mellé további kedvezményeket biztosított partnerei közreműködésével, ezért a májusi látogatásunkkal ellentétben idén tömegközlekedéssel – vonattal és metróval – érkeztünk a színházhoz. Már kora reggel jó hangulat alakult ki és sokak számára már az utazás is újdonságokat rejtegetett magában, hiszen többen még soha nem utaztak metróval korábban.
A gyönyörűen felújított Erkel Színház most sem okozott csalódást, az előadás csodás élményt jelentett mindannyiunk számára. Azonban nem mehetünk el szó nélkül sajnos amellett, hogy a több, mint kétezer fős nézőtéren sajnos helyet foglaltak olyan csoportok is, akik egy színházi előadáshoz méltatlan viselkedéssel vetették észre magukat, többször is. Nagy öröm számunka viszont az, hogy a mi gyermekeink, ahogy májusban, most is végig fegyelmezetten és érdeklődve tekintették meg az előadást.
A vonat indulásáig még volt időnk egy kis levegőzésre is, így élményekkel gazdagon és kellemesen fáradtan érkeztünk haza a koraesti órákban.
Reméljük, az Erkel Színház is tudja, hogy a jelenlevők legnagyobb többsége örömmel tekintette meg műsorukat, és várja a következő lehetőséget! Mi köszönjük a nagyszerű élményt!