16. Várkerti nap

2013.10.20 16:38

 

 

                          Ez az év az egészség és a sport éve iskolánkban! Ezzel kapcsolatos volt az idei Várkerti nap is!

2013. október 18-án birtokba vettük a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnokot. Változatos sportos programokon vettünk részt egész nap. Három különleges vendég is eljött hozzánk!

                          Először Katus Attila tartott bemelegítő tornát! Nagyon közvetlen, kedves és vidám volt – a diákok közül választott háttértáncosokat (Bárdos Esztert és Szmulai Nórát). Kellemesen bemelegedtünk, ráhangolódtunk a napra.

A közös torna után, osztályonként más-más helyre mentünk!

Lehetett focizni, kiejtőzni, élőcsocsózni, légvárakban ugrálni, trambulinozni, sorversenyezni, floorballozni.

Az emeleten karate bemutató is volt!

Aztán 12 óra körül vissza kellet menni a csarnokba, mert megérkezett a 2. vendég, Sastin Marianna az első magyar női világbajnok birkózó. Kérdéseket tehettünk fel neki, és ő szívesen válaszolt mindenkinek! Utána következett a Face Team akrobatikus kosárlabda bemutatója! Mindenkit elkápráztatott az ügyességük! Aki akarta, a végén kipróbálhatta a trambulinos ugrást is!

A nagyszerű bemutató és az ebéd után visszatértünk a színes programokhoz.

15:00 óráig tartott a Várkerti nap a Sportcsarnokban! Az igazgatónő megköszönte mindenkinek a munkáját, kitartását, és lelkesedését. Bíztatott bennünket, hogy a hétköznapokban is minél többet mozogjunk, és ha kedvet kaptunk valamelyik sporthoz, akkor legyünk valamelyik klubnak a tagjai.

Ám a nap nem ért véget: aki jelentkezet Feri bácsinál, az 18:30 órától éjszakai túrán vehetett részt! Idén is a Várvölgybe mentünk, összesen 190 fővel, Vancsek Ferenc tanár úr vezetésével. A túra este 11 óráig tartott.

                      Köszönjük ezt a remek napot a tanárainknak, főleg Feri bácsinak, valamint az Ökoiskola munkaközösségnek és persze Igazgató nőnknek is!

 

 

                                                                                                                                                Jakab Luca